7 december 2022

Students Fight Cancer is in navolging van Maastricht sinds september 2022 ook in Nijmegen gestart. Zij maken zich, samen met het Radboud Oncologie Fonds, sterk voor onderzoek naar kanker om hun ideaal te bereiken, niemand hoeft meer te overlijden aan kanker. Students Fight Cancer organiseren verschillende activiteiten voor en door studenten en willen een zo groot mogelijk deel van (studerend) Nijmegen aansporen zich in te zetten voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Want hoe mooi is het als zij samen de toekomst van kankerpatiënten kunnen veranderen?

Het geld dat wordt opgehaald wordt voornamelijk besteed aan pilot-onderzoeken. Dit is innovatief onderzoek waarbij een in theorie bedachte oplossing, zoals een nieuwe behandeling, voor het eerst op kleine schaal wordt onderzocht. Met deze pilot-onderzoeken worden artsen en onderzoekers uitgedaagd buiten de gebaande paden te denken. Juist deze pilot-onderzoeken zijn zo belangrijk in het forceren van een doorbraak. 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Uit de nieuwsbrief

Meer nieuws


Meer doneren voor hetzelfde geld via een periodieke schenkingsovereenkomst

7 december 2022

Wist u dat u donaties aan een goed doel, zoals het Radboud Fonds, onder bepaalde voorwaarden kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting? Voorwaarde is dat het goede doel een ANBI-status heeft en dat u de donatie voor een periode van minimaal 5 jaar vastlegt.

lees meer

Actievoerder in het zonnetje Gerard Begieneman

7 december 2022

De ziekte van Parkinson is één van de snelst groeiende hersenziektes met meer dan 8.5 miljoen patiënten wereldwijd. Helaas is genezing nog altijd niet mogelijk. Gerard, de hardloper op de foto, maakt dit zelf mee in zijn persoonlijke omgeving. 

lees meer

De eerste duizend dagen: basis voor een taalvaardige toekomst

6 december 2022

Een (klein)kind taalvaardig maken? Zing met je kind! ‘In liedjes zit structuur, dat vinden kinderen leuk. Daarmee leren ze ook om structuur te herkennen in taal’, vertelt Paula Fikkert, taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit.

lees meer

Beat IgA-nephropathy! De BIgAN studie: onderzoek naar de oorzaak van IgA-nefropathie

6 december 2022

IgA-nefropathie is een langzaam voortschrijdende ziekte die nierschade veroorzaakt en in ongeveer 25-50% van de gevallen leidt tot nierfalen. De reden waarom sommige mensen IgA-nefropathie krijgen, en waarom de aandoening bij sommige patiënten mild en bij anderen ernstig verloopt is onduidelijk.&...

lees meer

De Couveuse Challenge all4small al in 4 ziekenhuizen in Nederland all4small

6 december 2022

Hoe zou het voor een te vroeg geboren kindje zijn om dagenlang in een couveuse te liggen? Dat vroeg kinderarts-neonatoloog René Verlaak in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) zich af tijdens zijn werk met deze patiëntjes. Hij bouwde een couveuse en bleef er zelf 10 uur in.

lees meer