Mentale zorg

Ontdek de kracht van een gezonde geest - van stresspreventie tot effectieve behandeling!

Lees meer

Mentale zorg

Ontdek de kracht van een gezonde geest - van stresspreventie tot effectieve behandeling!

Bij de academische afdeling psychiatrie van het Radboudumc zijn we gepassioneerd over het vroegtijdig herkennen, behandelen en verminderen van psychiatrische aandoeningen. Onze missie is eenvoudig maar krachtig: we willen de impact van deze aandoeningen verminderen, zodat individuen en hun naasten kunnen floreren met een gezonde geestelijke gezondheid.

Depressie, angststoornissen en verslavingen komen veel voor en treffen mensen al op jonge leeftijd, met een verhoogd risico op terugval. De impact van deze aandoeningen is vaak intens en langdurig. Wij geloven dat we de sleutel in handen hebben om deze uitdaging aan te gaan door diepgaand inzicht uit de wetenschap sneller te kunnen vertalen naar de praktijk. Dit vereist inspanning en investering, waarvoor jouw donaties van onschatbare waarde zijn.

Ons onderzoek naar de werking van de hersenen en stressgerelateerde aandoeningen wordt versterkt door innovatieve zorgprojecten. Denk aan het consulteren van andere zorgprofessionals voor het vroegtijdig herkennen van postnatale depressie of aan langdurige begeleiding voor mensen met autisme en depressie. We werken aan projecten die toegang bieden tot laagdrempelige inloopmogelijkheden, online chatgroepen, telefonische hulplijnen en handige apps. We willen een breed scala aan informatiebronnen creëren op basis van de feedback van betrokken naasten, zodat zij de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Samen staan we voor de uitdaging om stressgerelateerde aandoeningen te verminderen en wetenschappelijke inzichten sneller te vertalen naar de praktijk. Jouw donatie kan het verschil maken tussen het wel of niet behalen van onze doelen. Elke donatie brengt ons een stap dichter bij een gezonde geestelijke gezondheid. Doe vandaag nog een donatie en draag bij aan onze missie. Laten we samen het verschil maken en bouwen aan een gezonde samenleving!


Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken? Neem dan gerust contact op. lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Of wilt u bijdragen maar graag eerst even met iemand spreken? Neem dan contact op met Frédérique.

 

Frédérique Donders
fondsenwerver Radboudumc

Frederique.Donders@radboudumc.nl
06 29 63 08 70