Over Amalia kinderfonds onderdeel van Radboudumc

Een vertrouwde sfeer én een fijne omgeving op een plek waar kinderen de beste zorg ontvangen en waar ze ondanks hun ziekte, ook gewoon kind kunnen zijn. Een omgeving die niet thuis is, maar waar kinderen zich wel thuis voelen. Dat is het streven van het Amalia kinderfonds. lees meer

Over Amalia kinderfonds onderdeel van Radboudumc

Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc behandeld. Verschillende specialismen werken samen voor de best mogelijke academische kindzorg. Een ziekenhuisopname van een kind is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel het kind als de ouders. Het Amalia kinderfonds zet zich in om het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. En het draagt bij aan het genezingsproces.

Steun het Radboudumc Amalia kinderfonds

De financiële middelen die ons ziekenhuis tot zijn beschikking heeft, komen vanzelfsprekend vooral ten goede aan het leveren van de best mogelijke academische kindzorg. Maar ze voorzien niet in allerlei extra’s die voor het welzijn van kinderen zo belangrijk zijn. Juist daarvoor zet het Amalia kinderfonds zich in. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Levend behang: een vlinder die met je meevliegt naar de operatiekamer, een zwerm bewegende vogels op de muur als je de behandeling spannend vindt.
  • Digitale speelwanden op het plein: zodat je wordt uitgedaagd om uit bed te komen en te spelen met je broertje of zusje.
  • Theater: een voorstelling op het plein waar je met papa of mama naar toe kan.
  • Een goed bed voor papa of mama in de kamer zodat zij comfortabel bij je kunnen blijven slapen.
  • Groen op het plein: zodat het plein wel een park lijkt en je toch een beetje naar buiten kan. 

Helpt u mee?

Met uw donatie maakt u het mogelijk dat kinderen worden afgeleid, kunnen spelen en kunnen leren, want ook tijdens de ziekte gaat de ontwikkeling van een kind door. Kom ook in actie met uw bedrijf, school of sportclub. Elke donatie, groot of klein, telt.

Door een bedrag over te maken via het donatieformulier kunt u essentiële aanvullende zaken in de zorg voor onze jonge patiënten mogelijk maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om te doneren via een bankoverschrijving naar NL.36.ABNA.0533768020 ten name van Amalia Kinderziekenhuis stichting. Wilt u advies over een fiscaal interessante gift of een actie, neem dan gerust contact met ons op.


Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken? Neem dan gerust contact op. lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Of wilt u bijdragen maar graag eerst even met iemand spreken? Neem dan contact op met Claudia of Karin.

Fondsenwervers Amalia kinderfonds

Claudia Schreven Karin van den Wijngaard
Claudia.Schreven@radboudfonds.nl
(024) 361 06 82
Karin.vandenWijngaard@radboudfonds.nl
(024) 361 06 82

Frédérique Donders

Frederique.Donders@radboudumc.nl
06 29 63 08 70

Uw bijdrage telt!

Om ook hoogwaardige, kwalitatieve, innovatieve en persoonsgerichte zorg te bieden aan de kinderen van onze kinderen wordt het Amalia kinderziekenhuis de komende tijd ingrijpend verbouwd. Met uw hulp kunnen we het centrum kindvriendelijker maken. doneer direct

Doneren ter nagedachtenis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij het overlijden van hun dierbare een donatie te doen aan een goed doel. Met een online (uitvaart)collecte biedt u nabestaanden de mogelijkheid een eerbetoon aan uw dierbare te brengen. lees meer

Doneren ter nagedachtenis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij het overlijden van hun dierbare een donatie te doen aan een goed doel. Dit kan via het Amalia kinderfonds ook voor een onderzoek of project in het Amalia kinderziekenhuis. Met een online (uitvaart)collecte biedt u nabestaanden de mogelijkheid een eerbetoon aan uw dierbare te brengen. Het is eenvoudig een pagina ter nagedachtenis op te zetten en wij helpen u hier graag bij. Indien gewenst, kunt u de link naar de (uitvaart)collecte vermelden op de rouwkaart. De opbrengst wordt rechtstreeks besteed aan het door u gekozen onderzoek of project, passend bij uw dierbare.

U kunt eenvoudig een online collectebus aanmaken. Heeft u hierbij vragen? Neemt u dan even contact met ons op.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten van het Amalia kinderfonds? Schrijf je dan in voor onze digitale kwartaalnieuwsbrief!

Lopende projecten


Speciale poppen voor stomakids

Een kind met een stoma voelt zich vaak anders dan leeftijdsgenootjes. Daarom kwam kinderchirurg Sanne Botden van het Amalia kinderziekenhuis op het idee om ieder kind met een stoma een pop te geven die ook een stoma heeft. ‘Dan ben je als kind niet alleen en is het allemaal niet meer zo raar’, legt Sanne uit.

Buidelstoelen op de NICU

De omgeving van de couveuse-afdeling op de NICU is voor iedereen overweldigend. Voor de te vroeg geboren baby, die eigenlijk nog veilig in de baarmoeder zou moeten zitten, is het meteen hard werken. Buidelen helpt hierbij! En een buidelstoel die helemaal is in te stellen, draagt bij aan comfort, voor zowel baby als ouder.

Gerealiseerde projecten


Samen spelen op het plein

Digitale speelprojecties op het plein bieden de kleine patiënten afleiding en zeker ook interactie met andere kinderen. Door te spelen vergeten ze even de wereld om hen heen en verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht en op die van hun ouders!


Volg ons!