Radboud Universiteit Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het Radboud Fonds ondersteunt verschillende projecten en onderzoeken op het gebied van duurzaamheid. Helpt big data bij een beter milieu? Zijn hernieuwde energiebronnen nou wel of niet goed voor het Milieu? Wat is de invloed van het opwarmen van de aarde op de biodiversiteit? Of: Wat is de footprint van een inwoner van Gelderland en hoe verklein je die? Op deze pagina vind je een greep uit de projecten en onderzoeken naar duurzaamheid en biodiversiteit.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken? Neem dan gerust contact op.

lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Of wilt u bijdragen maar graag eerst even met iemand spreken? Neem dan contact op met Lisette.

Lisette Pals
fondsenwerver Radboud Universiteit

Lisette.Pals@ru.nl
06 52 75 46 59

Projecten voor duurzaamheid


De kracht van getallen

Wat is het effect van ons handelen op de mondiale biodiversiteit? Van nieuwe technologieën die energie opwekken? Van nieuwe chemische stoffen die worden ontwikkeld en uiteindelijk in ons milieu terechtkomen? Dat zijn vragen waar Huijbregst zich mee bezig houdt. ‘En daar hoort ook bij: wáár wat gebeurt, en wíe het doet. Al deze factoren zijn van invloed op de biodiversiteit om ons heen.’

Zoetwatervis in nood!

De leefgebieden van zoetwatervissen worden bedreigd door het opwarmen van de aarde, met name door de stijgende watertemperatuur. Bij een gemiddelde wereldwijde stijging van 3,2 graden Celsius zal voor een derde van de zoetwatervissen meer dan de helft van het leefgebied worden bedreigd.

Doneer snel en gemakkelijk

Draag bij aan duurzaamheid, via een Tikkie! Zo gebeurd, en je helpt ons er enorm mee. open Tikkie