Steun het Radboud Fonds. Juist nu. Uit de nieuwsbrief Meer doneren voor hetzelfde geld

7 december 2022

Wist u dat u donaties aan een goed doel, zoals het Radboud Fonds, onder bepaalde voorwaarden kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting? Voorwaarde is dat het goede doel een ANBI-status heeft en dat u de donatie voor een periode van minimaal 5 jaar vastlegt. Wilt u, zonder dat het u extra geld kost, meer onderzoek van het Radboud Fonds mogelijk maken? Dan kan dat vrij eenvoudig omdat dat tegenwoordig niet meer via een notariële akte hoeft. Als u gebruik maakt van een overeenkomst periodiek schenken, betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Hierdoor kunt u tot twee keer zoveel onderzoek mogelijk maken. Lees meer….

U kunt fiscaal voordelig schenken als u besluit periodiek te gaan schenken. Dit wil zeggen dat u voor een periode van minimaal 5 jaar een vast bedrag per jaar doneert. Met een periodieke schenking (vastgelegd in een periodiek schenken overeenkomst) is uw gift geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en bent u hiervoor niet afhankelijk van de drempel die bij losse schenkingen van toepassing is.

Voorbeeld 1               

U geeft € 200
U krijgt terug van de belastingdienst (37,1%) € 74
Uw gift van € 200 kost u netto € 126

Voorbeeld 2

U geeft € 200
U krijgt terug van de belastingdienst (49,5%) € 99
Uw gift van € 200 kost u netto € 101

Meer informatie:
Om een Periodieke Schenkingsovereenkomst (PSO) met het Radboud Fonds af te sluiten kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 06-29630870 of per e-mail: info@radboudfonds.nl

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Uit de nieuwsbrief

Meer nieuws


Actievoerder in het zonnetje Gerard Begieneman

7 december 2022

De ziekte van Parkinson is één van de snelst groeiende hersenziektes met meer dan 8.5 miljoen patiënten wereldwijd. Helaas is genezing nog altijd niet mogelijk. Gerard, de hardloper op de foto, maakt dit zelf mee in zijn persoonlijke omgeving. 

lees meer

Students fight Cancer nu ook in Nijmegen

7 december 2022

Students Fight Cancer is in navolging van Maastricht sinds september 2022 ook in Nijmegen gestart. Zij maken zich, samen met het Radboud Oncologie Fonds, sterk voor onderzoek naar kanker om hun ideaal te bereiken, niemand hoeft meer te overlijden aan kanker. 

lees meer

De eerste duizend dagen: basis voor een taalvaardige toekomst

6 december 2022

Een (klein)kind taalvaardig maken? Zing met je kind! ‘In liedjes zit structuur, dat vinden kinderen leuk. Daarmee leren ze ook om structuur te herkennen in taal’, vertelt Paula Fikkert, taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit.

lees meer

Beat IgA-nephropathy! De BIgAN studie: onderzoek naar de oorzaak van IgA-nefropathie

6 december 2022

IgA-nefropathie is een langzaam voortschrijdende ziekte die nierschade veroorzaakt en in ongeveer 25-50% van de gevallen leidt tot nierfalen. De reden waarom sommige mensen IgA-nefropathie krijgen, en waarom de aandoening bij sommige patiënten mild en bij anderen ernstig verloopt is onduidelijk.&...

lees meer

De Couveuse Challenge all4small al in 4 ziekenhuizen in Nederland all4small

6 december 2022

Hoe zou het voor een te vroeg geboren kindje zijn om dagenlang in een couveuse te liggen? Dat vroeg kinderarts-neonatoloog René Verlaak in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) zich af tijdens zijn werk met deze patiëntjes. Hij bouwde een couveuse en bleef er zelf 10 uur in.

lees meer