7 december 2022

De ziekte van Parkinson is één van de snelst groeiende hersenziektes met meer dan 8.5 miljoen patiënten wereldwijd. Helaas is genezing nog altijd niet mogelijk. Gerard, de hardloper op de foto, maakt dit zelf mee in zijn persoonlijke omgeving. Daarom zet hij zich in om het onderzoek naar genezing een boost te geven!

In de vorm van een sponsorloop liep Gerard de marathon van Amsterdam, een hele prestatie. Maar dat was eigenlijk een opwarmertje. Volgend jaar november loopt Gerard zijn 42e marathon in New York voor onderzoek naar de Ziekte van Parkinson. In de aanloop naar deze prestatie heeft Gerard nog vele acties op de planning staan om zijn doelbedrag van maar liefst € 10.000,- te behalen. Kleine en grote hardloop events, hardloop en fiets-clinics. Gerard laat geen kans onbenut om zijn doel te behalen. Super bedankt Gerard en wij zitten je graag hier in het zonnetje! 

Wilt u Gerard steunen en daarmee een bijdrage leveren aan verder onderzoek naar de ziekte van Parkinson? Dat kan hier.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Uit de nieuwsbrief

Meer nieuws


Meer doneren voor hetzelfde geld via een periodieke schenkingsovereenkomst

7 december 2022

Wist u dat u donaties aan een goed doel, zoals het Radboud Fonds, onder bepaalde voorwaarden kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting? Voorwaarde is dat het goede doel een ANBI-status heeft en dat u de donatie voor een periode van minimaal 5 jaar vastlegt.

lees meer

Students fight Cancer nu ook in Nijmegen

7 december 2022

Students Fight Cancer is in navolging van Maastricht sinds september 2022 ook in Nijmegen gestart. Zij maken zich, samen met het Radboud Oncologie Fonds, sterk voor onderzoek naar kanker om hun ideaal te bereiken, niemand hoeft meer te overlijden aan kanker. 

lees meer

De eerste duizend dagen: basis voor een taalvaardige toekomst

6 december 2022

Een (klein)kind taalvaardig maken? Zing met je kind! ‘In liedjes zit structuur, dat vinden kinderen leuk. Daarmee leren ze ook om structuur te herkennen in taal’, vertelt Paula Fikkert, taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit.

lees meer

Beat IgA-nephropathy! De BIgAN studie: onderzoek naar de oorzaak van IgA-nefropathie

6 december 2022

IgA-nefropathie is een langzaam voortschrijdende ziekte die nierschade veroorzaakt en in ongeveer 25-50% van de gevallen leidt tot nierfalen. De reden waarom sommige mensen IgA-nefropathie krijgen, en waarom de aandoening bij sommige patiënten mild en bij anderen ernstig verloopt is onduidelijk.&...

lees meer

De Couveuse Challenge all4small al in 4 ziekenhuizen in Nederland all4small

6 december 2022

Hoe zou het voor een te vroeg geboren kindje zijn om dagenlang in een couveuse te liggen? Dat vroeg kinderarts-neonatoloog René Verlaak in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) zich af tijdens zijn werk met deze patiëntjes. Hij bouwde een couveuse en bleef er zelf 10 uur in.

lees meer