Over Radboud Oncologie Fonds

Onderzoek helpt om minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten met kanker en hun naasten te bereiken. In het Radboudumc werken wij hard aan een ideaal: een wereld waarin steeds minder mensen overlijden aan kanker. Maar onderzoek kost veel geld. Als iedereen in onze regio helpt om meer onderzoek in het Radboudumc mogelijk te maken, dan zijn wij een stap dichterbij.

Het Radboud Oncologie Fonds is opgericht, in samenwerking met het KWF Kankerbestrijding, om Oost-Nederland meer te betrekken in de strijd tegen kanker.

Uw hulp maakt het verschil

Op de website van het Radboud Oncologie Fonds vindt u meer informatie over hoe u een financiële bijdrage kunt leveren. Heeft u specifieke vragen over donaties, neem dan contact op met Marieke Kokkeler via marieke.kokkeler@radboudfonds.nl of 024-366 83 28.


Over Radboud Oncologie Fonds

In het Radboudumc werken wij hard aan een ideaal: een wereld waarin steeds minder mensen overlijden aan kanker. lees meer

Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken? Neem dan gerust contact op. lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Of wilt u bijdragen maar graag eerst even met iemand spreken? Neem dan contact op met Annemiek, Marieke of Karin.

Team Radboud Oncologie Fonds

Marieke Kokkeler Annemiek Melchers Karin Derksen
Marieke.Kokkeler@radboudfonds.nl
(024) 366 83 28
Annemiek.Melchers@radboudumc.nl
06 21 10 64 70
Karin.Derksen-Bens@radboudumc.nl
(024) 366 83 28

Lopende projecten


Zoektocht naar goede behandeling van myxofibro­sarcomen

Kankeronderzoek leidt steeds vaker tot een grotere overlevingskans, maar als je een zeldzame vorm van kanker hebt is er vaak nog te weinig onderzoek gedaan. Wij willen amputaties bij patiënten met myxofibrosarcomen voorkomen en het liefst ook echt een therapie vinden die goed aanslaat.

Vroeg opsporen van borstkanker door DNA-onderzoek plasma

Ondanks het bevolkings-onderzoek borstkanker blijven nog altijd te veel vrouwen zitten met een onopgemerkte tumor. We willen kijken of in het DNA van bloedplasma sporen van tumoren kunnen worden aangetroffen, zodat borstkanker nóg sneller kan worden opgespoord.

Zorg na hoofd-halskanker beter afgestemd op de individuele patiënt

Behandelingen van hoofd-halstumoren hebben grote invloed op de levenskwaliteit van patiënten, want veel patiënten ondervinden bijwerkingen. Aandacht voor terugkeer van de ziekte, evenals voor lichamelijke en geestelijke zorgbehoeften, zijn belangrijk in deze 'nazorgfase'.

Afgeronde projecten


Inzet AI voor grotere overlevingskans niet-kleincellige longkanker

Niet-kleincellige longkanker wordt steeds vaker in een vroeg stadium ontdekt, maar ondanks steeds betere operatietechnieken leeft slechts ongeveer 50% van de vroeg stadium patiënten na 5 jaar nog. Kunstmatige intelligentie kan deze overlevingskans hopelijk vergroten.