Over Hart voor Vrouwen een fonds van Radboudumc

Wereldwijd overlijden de meeste vrouwen aan hart- en vaatziekten. Door meer onderzoek moet de zorg aan vrouwen verbeteren. lees meer

Over Hart voor Vrouwen een fonds van Radboudumc

Het Radboudumc doet multidisciplinair onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dit onderzoek moet leiden tot betere preventie en 'gezonder ouder worden' bij vrouwen. Onderzoeksfonds Radboudumc Hart voor Vrouwen werft donaties voor dit onderzoek. Hart voor Vrouwen is op 14 februari 2014 opgericht door Angela Maas, hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen van het Radboudumc.

Onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

Er sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Bij wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekten worden echter vooral mannen onderzocht. Terwijl vrouwen in veel opzichten verschillen van mannen, zowel in gezondheid als in ziekte. Ons wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat we meer kennis krijgen over de symptomen en oorzaken van hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen.

Steunen

U kunt Hart voor Vrouwen financieel steunen door een eenmalige machtiging af te geven via het machtigingsformulier of door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL.84.ABNA.0472.508.067 ten name van Hart voor Vrouwen.


Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag iemand spreken? Neem dan gerust contact op. lees meer

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Of wilt u bijdragen maar graag eerst even met iemand spreken? Neem dan contact op met Frédérique.

 

Frédérique Donders
fondsenwerver Radboudumc

Frederique.Donders@radboudumc.nl
06 29 63 08 70

Lopende projecten


Onderzoek hart- en vaatziekten

Het is artsen opgevallen dat bij patiënten die het middel allopurinol gebruiken, de kans op een hersen- of hartinfarct is gehalveerd ten opzichte van patiënten die geen allopurinol gebruiken. Allopurinol is een medicijn dat al gebruikt wordt bij patienten met jicht. Hier moet onderzoek naar gedaan worden! De verwachte daling van de ziektelast is 25-50%.