Steun het Radboud Fonds. Juist nu. Nieuws Het Radboud Fonds in beeld

22 november 2023

Het afgelopen jaar is voor het Radboud Fonds een jaar van groei en vooruitgang geweest. We hebben belangrijke stappen gezet in het realiseren van onze missie om de wetenschap en het onderwijs aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc te ondersteunen en te bevorderen. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs hebben we tal van projecten kunnen financieren en hebben we onderzoek, onderwijs en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

In dit jaarbeeld vindt u een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, resultaten en hoogtepunten van 2022. Verhalen van onderzoekers, studenten en alumni die ondersteund zijn door het Radboud Fonds. Hun successen en prestaties zijn een weerspiegeling van de impact die we samen maken wanneer we ons inzetten voor de groei en ontwikkeling van de universitaire gemeenschap.

Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om onze oprechte dankbaarheid uit te spreken aan al onze donateurs, partners en vrijwilligers die ons hebben gesteund. Hun betrokkenheid en vrijgevigheid maken het mogelijk om verschil te maken in het leven van mensen en bij te dragen aan een betere toekomst. Samen kunnen we blijven investeren in kennis, innovatie en zo een bijdrage leveren aan een gezonde vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Mocht u vragen hebben of meer willen weten over onze activiteiten, neemt u dan contact met ons op.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


De Vierdaagse lopen met extra betekenis Dat kan door te wandelen voor onderzoek op diverse thema's binnen het Radboudumc en de Radboud Universiteit.

21 februari 2024

Wilt u de Nijmeegse Vierdaagse lopen met extra betekenis? Dat kan door te wandelen voor onderzoek op diverse thema's binnen het Radboudumc en de Radboud Universiteit.

lees meer

Beter leren in een veilige klas Maar liefst 1 op de 10 leerlingen wordt gepest in de klas.

21 april 2022 Maar liefst 1 op de 10 leerlingen wordt gepest in de klas. In het klaslokaal leert de samenleving in het klein hoe met elkaar om te gaan. Daarom is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. lees meer

Nieuw Fonds op Naam ontdek taalproblemen bij baby’s en jonge kinderen

8 maart 2022 Het is extra belangrijk dat we de taalontwikkeling van baby’s en jonge kinderen nauwlettend in de gaten houden. Want, hoe later een stoornis ontdekt wordt, hoe moeilijker het is om een achterstand in te halen. Daarom richtte Kino Jansonius het Radboud TOS Fonds op. lees meer

Omgaan met eindigheid

17 november 2021 Mensen halen soms troost uit zaken die voor anderen niet eens opvallen. Judith Peters (30) verloor haar vader in 2010, na een gevecht tegen longkanker. Zij doet onderzoek naar rouw. lees meer